Komunikat Zarządu STIEBEL ELTRON GmbH

Szanowni Klienci i Partnerzy Stiebel Eltron,

Szanowni Pracownicy,

W wyniku globalnej pandemii doświadczamy obecnie bardzo trudnych chwil. Jednocześnie wszyscy powinniśmy wnieść swój wkład i pokazać swoje zaangażowanie, tak, by spowodować spadek prędkości, z jaką choroba COVID 19 rozprzestrzenia się. Jest to czas, w którym powinniśmy być razem, wspierać się wzajemnie -  każdy z nas powinien mieć swój wkład w zapobieganiu pandemii.

W Stiebel Eltron doskonale zdajemy sobie sprawę z konieczności znalezienia właściwej równowagi i bezpieczeństwa w kontaktach osobistych zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych, czyli wewnątrz firmy, jak też w kontaktach z naszymi wszystkimi zewnętrznymi partnerami. Bardzo ważne jest dla nas wspieranie naszych klientów zarówno w sprzedaży, jak i w wykonawstwie, tak abyśmy mogli nadal skutecznie obsługiwać naszych wspólnych klientów. W naszych fabrykach i biurach podjęliśmy szeroko zakrojone działania, aby zrobić, co w naszej mocy, żebyśmy mogli kontynuować naszą codzienną pracą. Wdrożyliśmy środki zapobiegawcze, które pozwalają nam kontynuować produkcje. Jednocześnie, jeśli zajdzie taka potrzeba, zapewnimy pełne wsparcia w przypadku ewentualnej infekcji pracownika wirusem Koronawirusa.

Do tej pory byliśmy w stanie dostarczać nasze produkty naszym klientom bez zakłóceń. Ciężko pracujemy każdego dnia, aby utrzymać tak wysokie poziom naszego serwisu. Nasze zapasy pozostają na wysokim poziomie, w naszych zakładach produkcyjnych pracujemy z pełną wydajnością. Będziemy pracować w ten sposób dopóty, dopóki czynniki zewnętrzne, które są poza naszą kontrolą, spowodują trudności, które uniemożliwią nam kontynowanie naszych zadań. Jednak do tego czasu będziemy robić wszystko co w naszej mocy i dawać z siebie wszystko, aby pomóc Państwu oraz Państwa firmom utrzymać nasz wspólny biznes na jak najwyższym poziomie. Nasze fabryki pozostają otwarte, nasze biura obsługi klienta są zawsze gotowe pomóc Państwu, a nasze siły sprzedaży oraz działy techniczne pozostają do Państwa dyspozycji. Bardzo prosimy o korzystanie z naszego wsparcia.

W obecnych okolicznościach dbamy przede wszystkim o zdrowie i bezpieczeństwo naszych pracowników i jest to nasz najwyższy priorytet. Życzymy Państwu oraz Państwa bliskim, abyście Państwo pozostali bezpieczni i zdrowi oraz, żeby wpływ globalnego kryzysu miał na Państwa działalność oraz firmę jak najmniejszy wpływ. W Stiebel Eltron, zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby wspomóc Państwa w obu powyższych aspektach.

Szanowni Państwo, prosimy nie wahać się kontaktować z naszymi przedstawicielami w celu uzyskania pomocy i wsparcia. W najbliższych tygodniach będziemy na bieżąco informować Państwa o rozwoju sytuacji.

Jesteśmy pewni, że wszyscy już dziś czekamy na dzień, w którym będziemy mogli spojrzeć wstecz na obecny kryzys jako na coś, co zbudowało w nas mimo wszystko pozytywne relacje między nami, połączyło i zjednoczyło nas jeszcze silniej – zarówno w naszych rodzinach, z naszymi przyjaciółmi, jak i w biznesie, a nawet pomiędzy krajami.

Pozostańcie zdrowi!

Dr. Kai Schiefelbein | Dr. Nicholas Matten